🎉 JUST NU: 25% på allt ❤️

×

Hur lägger jag till länkar i min Instagram-story?

januari 15, 2020

Har du alltid velat lägga till länkar i din Instagram-story? Då har jag en god nyhet, det kan du nu! Instagram tillåter nu alla med en ”verifierad profil” med över 10.000 följare att lägga till länkar i sina Instagram-stories.

Tillåtelsen av denna funktion, som tidigare varit låst, har stor betydelse, då det för många kan bli första gången de lägger till en länk på andra ställen än på deras profil. Att lägga till en länk i din Instagram-story är ganska enkelt, men glöm inte steg #3 om du vill driva in trafik och försäljning till din hemsida genom din Instagram-story. Här är en kort guide för att lägga till länkar i din Instagram-story.

Hur lägger jag till länkar i min Instagram-story #1: Klicka på länkknappen.

Innan du kan lägga till en länk i din Instagram-story ska du ta en bild eller video, eller ladda upp det från ditt bibliotek med bilder som du normalt skulle göra. Nu är du redo för att lägga till en länk. Efter du har lagt till dina stickers, texter och filter, trycker du bara på länkknappen i toppen.

Hur lägger jag till länkar i min Instagram-story #2: Lägg till URL.

Så fort du har tryckt på länkknappen kommer du till sidan där du antingen kan skriva eller kopiera in den URL som dina följare kommer att tas till. Det är allt! Tryck på ”done” och offentliggör din Instagram-story som du normalt skulle göra.

Hur lägger jag till länkar i min Instagram-story #3: Lägg till en ”call to action” i din Instagram-story.

Sist men inte minst, om du verkligen vill driva in trafik och försäljning till din hemsida, online-butik eller blogg, är det mycket viktigt att berätta detta för dina följare. Om du endast lägger till en länk vet de nödvändigtvis inte att det är en länk.

Länkknappen är inte helt uppenbar, så berätta för dina följare att de ska swipa upp för att läsa mer! Dessutom är det viktigt att berätta vad du länkar till och att länka till ett specifikt blogginlägg eller produkt på din sida, istället för endast din förstasida. Här är ett exempel på hur vi berättar för våra följare att de kan swipa upp för att läsa mer om produkten och eventuellt köpa den:

Saknar du följare? Köp dem här

Leave a comment: